Séra László Általános Pszichológia Online / Általános Információk – Klinikai Pszichológia Tanszék

  1. Ecouter

Kosár 0 termék 0 Ft tovább Regisztráció Jelszó emlékeztető Belépés Mégse 2020. június. 25., csütörtök - Vilmos.

Ecouter

  1. Intim torna férfiaknak
  2. Séra lászló általános pszichológia online karaoke
  3. Mozi
  4. Séra lászló általános pszichológia online ecouter
  5. Eladó ingatlan budapest
  6. Séra lászló általános pszichológia online pharmacy
  7. Szulejmán 2.rész videók letöltése
  8. Kásler most a Rehabilitációs Intézet főigazgatóját menesztette | Alfahír
  9. Forint hrivnya árfolyam
  10. Bácskagumi

ABSZTRAKT A pozitív pszichológiai irányzat térnyerésével a pszichológia az utóbbi évtizedekben egyre nagyobb figyelmet fordít az életminőség javítását és a személyes kibontakozást támogató tényezőkre, ezen belül is kiemelt jelentőségűvé vált a pozitív érzelmek és a támogató intézményi klíma kutatása. Ezek a területek a hatékony tanítás-tanulási folyamatokban is meghatározóak, így egyértelmű és szükségszerű a pozitív pszichológiai fogalmak iskolai kontextusban történő tanulmányozása. Írásunk ezt a célt szolgálva a pozitív érzelmi légkör iskolai eredményességet és jóllétet meghatározó szerepéről szól, a középpontba állítva Barbara Fredrickson (2013) "bővíts-építs" elméletét. A tanulmány első részében bemutatjuk a pozitív pszichológia iskolai környezettel és érzelmi klímával kapcsolatos alapfogalmait, a pozitív érzelmi légkör iskolai teljesítménnyel kapcsolatos jellemzőit, majd egy gyakorló nyelvtanár személyes tapasztalatán keresztül megismerjük a Pozitív pszichológia a tanteremben c. projekt elemeit, mely a tanulók nyelvtanulása és eredményessége mellett az érzelmi támogatás, a kapcsolatok és a belső motiváció alakításának terén is hatékonynak bizonyult.

Elérhetőség Cím: Pszichológiai Intézet 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Levelezési cím: Pszichológiai Intézet 4002 Debrecen, Pf. 400. Telefon: (52)512-900 Intézeti iroda: /23665 Oktatási ügyek: /22432 Fax: (52)512-900/23665 Személyiség- és Klinikai Pszichológiai Tanszék Tanszékünk bemutatása A 2008 elejétől a humán erőforrásait tekintve megújult tanszék egyik fő célkitűzése a pszichológus és viselkedéselemző képzés hallgató centrikus, aktív tanítási és tanulási formákat alkalmazó továbbfejlesztése. A nappali, levelező és a mentálhigiénés szakirányú képzésre egyaránt jellemző, hogy az elméleti, módszertani alapozással párhuzamosan pályaszocializáló, kommunikációfejlesztő és esetelemző csoportok is segítik a szakmai orientációt. Olyan kutatási témák menedzselése folyik, amelyek főként a klinikai pszichológia, a mentálhigiéné, az egészségpszichológia és a családterápia progressszív irányvonalaihoz kapcsolódnak és módszereivel, eredményeivel erőforrásokként a képzést is megtermékenyítik. A tanszék munkatársainak szakmai hitelességét a gyógyításban szerzett tapasztalatok és az abban való jártasság folyamatos fejlesztése és a tapasztalatok átadásának készsége is erősítik.

Az is gyakori, hogy magán praxist indítanak, melynek során a fentebb már részletesen taglalt pszichológiai szolgáltatást nyújtják. A pszichiáterek alapképzettségüket orvosi egyetemen szerzik, melynek befejezése után van lehetőségük letenni egy szakvizsgát pszichiátriából. Az orvostudomány ezen ága a lelki betegségek biológiai okaival foglalkozik és azok gyógyszeres kezelésével. Pszichiátriai szempontból a megfelelő diagnózis felállítása épp olyan fontos, mint az orvoslás más területén, vagy a terápiás pszichológusnál. A két szakma eszköztára és megközelítési módjai térnek el azonban lényegesen. Míg a pszichológus a problémák és gátak feloldásának lelki okait kutatja, addig a pszichiáter az ezek mögött meghúzódó biológiai tényezőket vizsgálja. Mindketten a megfelelő pszichoterápiás képzettség megszerzése és a pszichoterapeuta szakvizsga letétele után végezhetnek azonban terápiát, néhány esetben pedig a kettejük munkájának kombinációja hozza el a kívánt eredményt.

3. Kutatás: a klinikai pszichológia fejlődését színvonalas kutatásokkal elősegíteni. Semmelweis Mindfulness Központ (2019): A Klinikai Pszichológia Tanszék keretén belül elindult a Semmelweis Mindfulness Központ, a Youtube csatornán elérhető online segédanyagokkal a tudatos jelenlét alapú terápia oktatásához. A Tanszék részt vesz a tudatos jelenlét alapú kognitív terápia (mindfulness based cognitive therapy: MBCT) oktatásában, illetve a Szakambulancián MBCT csoportok indulnak.

A multidimenzionális modell a pozitív mentális egészséget az érzelmi, a pszichológiai és a szociális jóllét jellemzőiben, "tüneteiben" határozza meg (Oláh, 2012; Oláh és Kapitány-Fövény, 2012). Mivel a perfekcionizmus komplex jelenség, releváns célkitűzés annak vizsgálata, hogy annak egyes aspektusai milyen érzelemregulációs stratégiákkal és szubjektívjóllét-mutatókkal kapcsolódnak össze fiatal élsportoló mintán....... Mindezek a célok egybevágnak a humanisztikus szemlélettel. Ugyanakkor nem ért egyet a humanisztikusok empirikus vizsgálatok iránti ellenvetéseivel, sőt abban látja leginkább a saját útját, hogy vizsgálatokkal támassza alá elméletének helyességét (Oláh, 2012).... Jelenlegi kutatásunk fókuszában az a kérdés áll, hogy általános iskola felső-tagozatos és középiskolai tanulók populációját vizsgálva, az iskolai gyakorlatban előforduló erőszakos magatartás- és viselkedésminták különböző típusainak (áldozat, csatlakozó beavatkozó, segítő beavatkozó, szemlélő és támadó) a hátterében milyen tényezők tételezhetőek fel.

A pszichológia vagy lélektan egyszerre foglalkozik a lélek gyógyításával, valamint a lélek kutatásával, az emberi folyamatok megértésével is. többféle elméleti és kutatási irányzata létezik. Az első konzultáció, tanácsadás során a pszichológus feltárja, milyen típusú kéréssel, problémával érkezett hozzá a páciens. Meghatározza a kezelés menetét, többek között életmódbeli és szemléletformáló tanácsot ad. Pszichológia: Pszichológus A pszichológia nem más, mint a lélek tudománya, ezen belül pedig az emberi elme többszintű vizsgálatával is foglalkozik. Ide tartozik a gondolkodás-, és viselkedéstan is. A legtöbben valamilyen lelki probléma, érzelmi válság, vagy egy fel nem dolgozott tragédia kapcsán találkozhatnak a tudományág képviselőivel, a pszichológusokkal. Mivel foglalkozik a pszichológus? A pszichológus olyan magasan képzett szakember, aki tanulmányai során széleskörű általános lélektani, fejlődéslélektani, szociál-és személyiségpszichológiai ismereteket szerzett. Ez a tudása alkalmassá teszi arra, hogy a hozzá forduló páciensek lelki állapotát megfelelően feltérképezze és segítsen problémáik megoldásában.

580. 27 oldal 1-60 találat, összesen 1. 580.